lauantai 16. marraskuuta 2013

Peruslapanen

Mummu tarvii lapaset, ja tuumasta toimeen. Normaali lapasista poiketen näissä on toinen peukku lyhyempi, jotta on mummulle hyvät.



Näin tein:

Vasen lapanen
Luo 48 silmukkaa, jaa ne 4 puikolle.Neulo 12cm 2o2n joustinneuletta. Tämän jälkeen neulo 2 krs oikeaa.
Aloita peukalokiila. Neulo ensimmäisen puikon ja 2 puikolta 8 silmukkaa oikein. Lisää yksi silmukka silmukoiden välistä ja neulo se kiertäen oikein, neulo 2 oikein ja tee lisäys uudelleen.

Tee seuraavat lisäykset joka toinen kerros 6 kertaa.
Kun kaikki lisäykset on tehty, neulo 1 kerros ja sitten seuraavaa kerrosta kiilan alkuun. Siirrä kiilan 14 silmukkaa apulangalle.

Luo kiilan kohdalle 2 uutta silmukkaa. Neulo sileää, kunnes etusormi peittyy.

Kärkikavennukset:
neulo 1. sekä 3. puikon alussa 1 s oikein, tee ylivetokavennus (=nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli) ja tee 2. sekä 4. puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 s oikein.
Tee tällaiset kavennukset joka krs kunnes työssä on jäljellä 8 s, katkaise lanka, pujota se loppujen s:iden
läpi ja päätä hyvin.

Peukalo
Ota apulangalla odottavat s:t työhön ja poimi niiden lisäksi peukalon juuresta 4 s. Jaa nämä 18 s 3 puikolle ja neulo suljettuna neuleena sileää. Kun olet neulonut 5cm tai kun peukalon kynnestä näkyy puolet, tee  kärkikavennus. Eli neulo joka puikon lopussa 2 s oikein yhteen kunnes työssä on jäljellä 3 s.  katkaise lanka, pujota se loppujen s:iden läpi ja päätä hyvin.

Oikean käden lapanen
Neulo vasemman lapasen peilikuvaksi eli tee peukalokiila 2 s:n päähän 3. puikon alusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti